maanantai 25. toukokuuta 2015

Ikkuna- ja ulko-oviasiaa sekä talon väriasiaa..

Otsikosta poiketen aloitan sellaisella asialla, jonka takia tekisi mieli sanoa pari rumaa sanaa! Eli hirsien suojakäsittelyä ei pystytty tekemään tänään sateisen sään takia! :( Koko viikolle on luvattu epävakaista säätä............. Se siis siirtyy tulevaisuuteen, toivottavasti kuitenkin lähisellaiseen..

Tämän päivän ikkuna- ja ulko-oviasiaa seuraavaksi, eli ne tuotiin tänään. Kaikki muu oli juuri niin kuin pitääkin paitsi se tärkein eli etuovi................... 
(tähän kohtaan kuuluisi lisää rumia sanoja!)

 Ulko-ovet ovat ulkopuolelta hiekan/sinapin väriset ja sisäpuolelta valkoiset. Päädyimme tuohon kyseiseen ulkopuolen väriin muun muassa sen takia, että talon väritys mukailisi pohjalaistaloteemaa, joka Tulikivimyllyn sisäympyrässä on. Palaan tuohon asiaan vielä myöhemmin tässä päivityksessä talonväriasian yhteydessä.

 Päädyimme etuoveen, joka on melko suosittu ja paljon käytetty nykyään, eli muutkin ovat sen hyväksi todenneet. Ovessa on siis vaakatasossa pitkiä kapeita ikkunoita päällekkäin. Etuoven piti olla samalla tavoin täysin hiekan/sinapin värinen kuten muutkin ovet... No jostain syystä se ei sitä ollutkaan, vaan oven ikkunoiden ympärillä on ruskeat listat. Tuo ruskea väri ei sovi suunnittelemaamme talon väritykseen ollenkaan. Ovi menee siis vaihtoon tai sitten sille on tehtävä jotain.. Nähtäväksi jää mitä tapahtuu..


Seuraavana muutama kuva raksalle tuoduista paketeista:

 Teknisen tilan ovi, joka on juuri oikean värinen!! :) Jännitin tuon sävyn kanssa, koska näin värin ainoastaan tietokoneen näytöltä, ja sillä perusteella sen valitsin..

Tässä kuvaa etuovesta, jonka ikkunoita ympäröivät listat ovat niiiiiiiiiiin väärän väriset! 

Ikkunoita paketeissaan...
Ikkunoiden karmit ovat ulospäin tumman harmaat ja sisälle päin valkoiset.

Lisää ikkunoita paketeissaan...


Sitten talon väriasiaa.

Olen jo höpissyt näitä asioita facebookissa Villa Roihun sivuilla, mutta kertoilenpa vielä täällä bloginkin puolella, jos joku ei ole facen juttuja seuraillut.

Perusajatus Tulikivimyllyn sisäympyrän taloissa on, että ne ovat perinteisen pohjalaistalon näköisiä, eli punaisia ja kaksi fooninkisia (kaksi kerroksisia) ikkunarivistöineen. Itse olen aina haaveillut valkoisesta talosta, ja järkytys olikin melkoinen, kun saatiin kuulla, että meidän talon värin tulee olla punainen!

Punaiseen väriin tykästyminen ja lopullinen hyväksyksyminen valkoisen sijaan tapahtui käydessämme ajelemassa Vaasan asuntomessualueella. Sieltä löytyi talo, jonka väreihin ihastuimme totaalisesti. Talossa oli sekä punaista että valkoista seinää.

Siitä se ajatus sitten lähti.. :)

 Meidän kodista tulee pohjalaistalon moderni versio, ja se poikkeaakin ulkonäkönsä puolesta melko paljon perinteisestä, mutta perinteisyys näkyy kaksikerroksisuuden lisäksi juuri noissa talon väreissä. Jos mietin perinteisen pohjalaistalon väriä, niin sehän on punainen. Ikkunapuitteet tai jopa talon päätyjen yläosat ovat valkoiset. Ovet ovat hiekan/sinapin väriset.
Meillä tulee olemaan juuri näitä värejä.
Pääväri on punainen, jollaiseksi tulee molemmat talon pitkät sivut ja etuterassin puoleinen päätyseinä. Valkoinen maali hyppää perinteisen talon ikkunapuitteista, nurkkalaudoista ja päätyjen yläosista meidän kodin etu- ja takaterassien seiniin ja sisäosiin. Lisäksi tienpuoleisella pitkällä sivulla oleva ulokeikkunan ympärys tulee valkoiseksi.
Ovet sekä parvekkeen ja terassin kaiteet ovat hiekan/sinapin väriset.
Kuulostaa varmaan aika sekavalta, mutta ei sen pitäisi olla...... heh... Oikeasti välillä mietin, että eihän tuossa suunnitelmassa ole mitään järkeä, mutta sitten taas välillä siinä on hyvinkin paljon järkeä... :D
Jokatapauksessa tarkoituksena olisi, että talomme saisi ylleen perinteiset värit modernissa muodossa :)

Laitan tänne kuvaa sitten, kun Mammutilta saadaan jonkinlainen hahmotelma näillä väreillä väritetystä talosta!

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥