perjantai 21. elokuuta 2015

Takka!


Takka on yksi niistä asioista, jota pohdimme todella paljon aikanaan. 
Ensinnäkin takan paikkaa muutimme useaan otteeseen. Ensimmäisissä piirustuksissa takka oli ikäänkuin keittiön ja olohuoneen välissä erottamassa näitä tiloja toisistaan.
Välillä pohdiskelimme mahdollisuutta laittaa takka ulkoseinää vasten terassipäätyyn..
Lopuksi kuitenkin päädyimme paikkaan, johon valitsemamme takka sopii mielestämme erittäin hyvin :)

Ja sitten se takka.. 
Päätimme jo hyvissä ajoin, että emme halua mitään "perustakkaa" eli muurattua möhkälettä, joka vie olohuoneesta liikaa tilaa. Tämä ajatus on meillä ollut lähinnä sen takia, koska olemme edellisissä kodeissamme käyttäneet takkaa melko vähän. Tuntui jotenkin turhalta hankkia iso ja tilaa vievä takka, joka seisioisi paraatipaikalla olohuoneessa turhanpanttina.

Kävimme Vaasassa viime lokakuussa rakennusmessuilla. Siellä kierrellessämme, silmiimme osui juuri meille sopiva ja meidän näköinen takka! Lämpöpisteen Dan Ingman vastaili urheasti meidän lukuisiin kysymyksiimme ja sai meidät vakuuttuneeksi siitä, että seisoimme sillä hetkellä tulevan takkamme vieressä :)

Valitsemamme takka on JØTUL FS 84. 
Meille siis muuttaa valkoinen, siro, soikean muotoinen (melkein pyöreä) kevytbetoninen elementtitakka. Tai oikeastaan se on jo siellä, ainakin osittain :)


Sijainti on siis olohuoneessa työ-/kirjastohuoneen oviaukon ja eteiseen johtavan käytävän välissä seinän vieressä.

 

Halusimme, että tulipesä nousee hieman totuttua ylemmäs, joten takkaan asennettiin lisäelementti tätä korkeampaa mallia varten.


Tulipesän sivuilla on myös ikkunat, joista tulen liekit näkyvät kivasti myös muun muassa keittiöön :)

Takan asennus on vielä kesken, mutta kyllä se jo itseltään näyttää! Ainakin hormi puuttuu, ja taitaapa takka saada vielä valkoisen maalinkin ylleen.
Ehkä tulevaisuudessa innostumme käyttämään kaunista takkaamme enemmän kuin tähän asti :)


Pihatyöt etenevät edelleen huimaa vauhtia. Multaa on tuotu useampi kuorma. Kiveyksenteko on edennyt. Ensi viikolla pihatöissä otetaan jälleen iso harppaus eteenpäin, kun Elleninin Niina alkaa istuttamaan kasveja! Tuskin maltan odottaa! :)

Pohjanmaan Kaluste tulee olemaan yhteistyökumppanimme huonekalujen osalta Asuntomessuilla. Ensi viikon loppupuolella suuntaamme ensimmäiseen sisustuspalaveriin Kurikkaan!

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥