sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Leikkimökin ympäristö, saunan kattopaneelit ja seinien pakkelointi..

Otsikossa kaikki tulikin jo kiteytettyä aika kattavasti, mutta taidanpa kuitenkin kirjoitella muutaman sanasen otsikon asioista ja laitanpa vielä muutaman kuvankin :)

Pihaamme tulee lapsille leikkimökki, jonka appiukkoni on jo ehtinyt rakentamaankin :) Katsotaan saataisiinko mökki tuotua omalle paikalleen vielä tämän vuoden puolella. 
Nyt sitten alkaakin armoton pähkäily, että mitäs sitten mökin ympärille....... Pihasta on rajattu selkeä alue lasten leikkeihin, ja tuolle alueelle on tuotu hiekkaa. Lapsille on tietenkin jätettävä tilaa hiekkaleikeille, eli mitään isoa terassia tuskin kannattaa rakentaa (ehkä) :D ...... Leikkimökin vierustalle olisi kiva istuttaa esimerkiksi jotain pensasta, joka toimisi myös ikäänkuin raja-aitana naapuriin, mutta harmiksemme huomasimme puutarhureidemme Niinan ja Markon kanssa, että metsänpohjan alta paljastui kalliota, eli kyseiseen kohtaan on hankala istuttaa kasveja... 

Sitten keksin ajatuksen puuaidasta, joka olisi leikkialueen takarajalla eli menisi leikkimökin takaa, ja kääntyisi vielä hieman myös leikkialueen sivuille, tai sitten se lähtisi leikkimökin nurkasta varastolle päin.... tai jotain muuta.... Aita olisi ikäänkuin leikkimökkiin kuuluva "lasten korkeudella oleva", mutta toimisi myös raja-aitana, ja estäisi lastemme eksymisen leikeistään naapureita viihdyttämään :D Tästä pitää tietenkin keskustella vielä naapurin kanssa, mutta tällaisia aatoksia tällä hetkellä... 
Ja mitä muuta lasten leikkialueelle.....
"Tee se itse" -väsääjä herää taas henkiin.. Ideoita olisi vaikka kuinka, ja olisi niin kiva kehitellä lapsille vaikka mitä, mutta tila ja taitoni ovat melko rajalliset..
Eli saattaa hyvinkin olla, että ensi kesänä lasten leikkialueella on leikkimökin lisäksi.............
 hiekkaa.. :D

 Sora-alueen kohdalle tulee leikkimökki..


Sitten päästään seuraavaan otsikon niin mielenkiintoiseen aiheeseen kuin saunan kattopaneelien käsittely :) Sisustussuunnittelijamme Ilonan kanssa päätimme saunan katon käsiteltäväksi valkoisella saunavahalla.
Jo tutuksi tullut roolijako tapahtui jälleen kuin itsestään, eli mieheni pääsi töihin, ja itse jouduin vaativiin kuvaajan tehtäviin ;)

Yllä olevassa kuvassa eivät tosin ole kattopaneelit käsittelyn kohteena, sillä värikin on ihan joku muu.. ;)



Valkoisen vahan saaminen tasaisesti käsiteltävälle pinnalle osoittautui haastavaksi tehtäväksi.. Edes toinen kerros ei tuonut toivottua tasaista jälkeä.. Kerroksia lisää kenties...

Mielenkiintoiset aiheet jatkuu, eli viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä vielä muutama kuva sisäseinistä, joita työmiehemme ovat pakkeloineet, eli etenemistä silläkin saralla tapahtuu :)





Pian talolla alkaa ne työvaiheet, joita olen niin odottanut :) Laatoitukset, tapetoinnit, maalaukset, kiintokalusteiden ja lattian asennukset ym.. :) Edellä mainituista tosin lattia on sellainen, jonka värin/sävyn valintaa pohdin edelleen, vaikka päätös on tehty jo ajat sitten.. Viimeksi eilen käydessämme Rtv:llä, tutkiskelin laminaattivalikoimia.. Aina, kun valitun värin näen, se tuntuu oikealta, mutta sitten kun en sitä näe, se muuttuu mielessäni virhevalinnaksi... Miksi ihmeessä.... 
Ehtisiköhän vielä tehdä vaihtoja.. 
Vai tarvitseeko sitä sittenkään vaihtaa.....
.............

Hyvää viikon alkua ♥

-Sanna-

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi ♥