maanantai 26. syyskuuta 2016

Valokuvakehyksiä seinään ilman vasaraa ja nauloja!

Heti alkuun pahoittelut osittain huonolaatuisista kuvista!

Mielestäni kodista tulee kodikas ja oman näköinen viimeistään siinä vaiheessa, kun seinille ripustetaan esimerkiksi omia tauluja tai kehystettyjä valokuvia tms. 
"Tauluihmisiä" en ole oikein koskaan ollut, lukuunottamatta taidemaalari Panu Hemmingin teosta olohuoneemme nurkassa. Kyseinen teos on taideteosrakkaudenkohteeni, se ainoani! :) Sensijaan, että ripustelisin seinien täytteeksi tauluja, kehystän mielelläni esimerkiksi lastemme kuvia, ja ripustan niitä seinille. Edellisessä kodissamme pohdiskelin pitkään valokuvakehyskollaasin tekoa yläkertaan menevään portaikkoon. Yksi kaunis päivä sitten rohkaisin mieleni, otin vasaran käteeni ja aloin naputtelemaan nauloja seinälle. Tulihan siitä ihana, juuri sellainen kun olin ajatellutkin sen olevan. Ihania valokuvia kehyksissään saimme ihastella muutaman tovin, kunnes koitti se päivä, jolloin kehykset oli otettava seinältä pois ja laitettava muuttolaatikkoon. Toivottavasti seuraavat asukkaat pitivät myös valokuvakollaaseista sillä nauloja täynnä oleva seinä ei itsessään kovin kauniilta näyttänyt...

Siitä päivästä lähtien, kun olen ensimmäisen muuttolaatikon kanssa kävellyt tähän taloon sisään, olen kädet syyhyten odottanut sitä hetkeä, että saan taas asetella valokuvia kehyksissään seinille :) Uudessa talossa vaan on sellainen juttu, että kynnys lyödä se ensimmäinen naula seinään, on melkoisen suuri... :D

Tätä asiaa olin ehtinyt useamman viikon pähkäilemään, kunnes näin ystäväni luona hänen kauniin valokuvaseinänsä, ja sain tietää, että on olemassa myös vaihtoehto vasaralle ja naulalle! (Kiitos vielä R.!!!!!) Tuo kyseinen vaihtoehto on helppo kiinnittää ja myös helppo irrottaa tarvittaessa jäkiä jättämättä! :)

Suuntasin sitten ystäväni ohjeistamana Clas Ohlsonille, josta löysin etsimäni!Kyseessä on siis taulunkiinnityspalat, jotka kiinnittyvät tarranauhan tavoin lujasti toisiinsa kiinni, mutta on helppo myös irrottaa toisistaan. Palojen nurjalla puolella on liimapuolet, jotka kiinnittyvät lujasti seinään ja tauluun.. Kiinnityspalojen luvataan kestävän jopa 5,4kg:n painon!Oma missioni oli kuitenkin hieman haastavampi kuin normaali taulunkiinnitys seinään... Tulen laittamaan kyseisillä kiinnityspaloilla myös normaaleja valokuvakehyksiä, kuten alla olevan, rakkaan esikoiseni kuvan menneiltä vuosilta.. :)


Aloitin kuitenkin hieman haastavammalla projektilla.. 
Olen hankkinut paikallisesta sisustusliike Sapirasta muutamien vuosien aikana kauniita Riviera Maisonin valokuvakehyksiä, joita en aio kiinnittää seinään, vaan sen sijaan koukut, joista kehykset roikkuvat..


Hieman epäluuloisena aloin kiinnittämään kiinnityspaloja... Laitoin varmuudenvuoksi kaksi palaa vastakappaleineen kiinni koukkuihin.. 

 

Leikkasin sitten ylimääräiset osat pois koukkujen takaa. Jouduin siis leikkaamaan lähes kokonaan myös osat, joista tulisi vetää siinä vaiheessa, kun kiinnityspalat haluaa pois seinältä... 
Noh, se on sitten sen ajan murhe.. :D 
En jaksa ajatella niin kauaskantoisesti irroitusasiaa nyt, kun olen niin innoissani näistä.. :) 
Luonnollisestikaan normaalin taulun takaa kiinnityspalat eivät näy, eli ne voi jättää kokonaisiksi irroitusta odottamaan :)Sitten koukkuja seinään epämääräiseen asetelmaan!Kehykset paikoilleen.. Sitten Sapirasta pari kehystä ja koukkua lisää..Vaikka uskoni kiinnityspaloihin oli melko vahva heti ensihetkestä lähtien, niin asettelin kuitenkin pehmusteita varmuudenvuoksi vuorokaudeksi kehysten kohdalle lattialle..


Kehykset koukkuineen pysyivät/pysyvät edelleen seinällä, ja jopa yllä oleva isoin ja painavin kehys :) Nyt pystyn jo kulkemaan kehysten ohikin ilman, että painelen koukkuja vaistomaisesti seinään tiukemmin :D 

Yksi kehys odottaa vielä kiinnityspalojaan..-Sanna-

4 kommenttia:

 1. Hei! Teidän kodissa on ihana musta laatta ainakin vessassa, en muista onkohan muuallakin. Voisitkohan esitellä sitä blogissasi? Olemme itsekin rakentamassa, ja eniten kiinnostaa tietenkin tietää, millainen laatta on ollut käytössä pitää puhtaana ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meillä on yläkerran vessassa Shift Grafite -seinälaatta 30x60 -kokoisena. Laattojen välissä menee kolmessa tasossa alumiininen laattalista. Kiitos vinkistä! Voisin tehdä wc-postauksen lähiaikoina :)Sen verran voin jo kertoa, että olen ollut erittäin tyytyväinen tuohon laattavalintaan! Tsemppiä rakentamiseen!! :)

   Poista
 2. Eipä kestä, kiva kun pystyi auttamaan..<3

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi ja sattumalta löytyi :) Tämä taulun kiinnitys idea on muuten tosi hyvä. Itse rakentamassa myös ja ajatellut myös juuri tuollaista valokuvaseinää, mutta hirvittänyt se naulojen laittaminen heti uusiin seiniin. Tätä pitää ostaa kyllä, kun siihen vaiheeseen pääsee, että tauluja kiinni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥