tiistai 1. joulukuuta 2015

Tutustuminen uuteen ja tuntemattomaan..

Reilu kuukausi sitten olimme koko perhe tsekkaamassa, mitä kaikkea oli sen päivän aikana talolla saatu aikaiseksi. Siinä vahtiessani lapsia haukan lailla, etteivät he kulkeneet liian läheltä maalattuja seiniä, sain mielenkiintoisen puhelun. Tuohon puheluun en hirveästi pystynyt sattuneesta syystä sillä hetkellä keskittymään, mutta mielenkiinto todellakin heräsi, ja heti kotiin päästyämme avasin tietokoneen...

Soittaja oli Lapualainen taidemaalari Panu Hemminki, joka ehdotti yhteistyötä kanssaan. Ajatus kiehtoi kovasti, vaikka meillä ei ole koskaan aikaisemmin ollut tauluja/taidetta seinillä. Joskus oli jonkinaikaa pari omaa söherrystäni, jotka olin inspiraatiopuuskissani väsännyt... Niin maalasinhan myös edellisen kodin olohuoneen seinään joskus yön pimeinä tunteina puun pitkän harkinnan, mutta kuitenkin hetken mielijohteen seurauksena.. En siis ole kokenut olevani mikään taiteen ystävä, ja seiniämme onkin täyttäneet pääasiassa perheemme ja kummilasten valokuvat kehyksissä.

Raksalta kotiin päästyämme piti siis heti avata tietokone, ja vähän googlettaa, että kukas tämä Panu Hemminki oikein on! :D Ja kertoihan Panu jo puhelimessa internet -osoitteenkin, josta pääsimme tutustumaan hänen töihinsä. No siinähän sitten vierähti tovi jos toinenkin, kun minä "taiteesta välittämätön" jäin koukkuun noihin teoksiin :D Maisemataulut olivat upeita, mutta erityisesti huomioni kiinnittyi teoksiin, jotka taiteilija on luokitellut Pohjalaiseksi surrealismiksi. Ihan mahtavia oivalluksia ja "koukkuja", jotka saivat pohtimaan, pähkäilemään ja ihmettelemäänkin.. :)
Laitan tähän alle muutamia poimintoja lukuisista teoksista Panun internet -sivuilta..

Korkeat toiveet

Luovat sateet

Maaginen maali

Pohjalainen uniaika

Vapauden metsästäjä

Mielen harmonia

Lakeuden syksy

Talvinen lakeus


Tapasimme jokin aika sitten, kun Panu tuli käymään talolla. Hän toi mukanaan pari taulua esitelläkseen meille niitä. Alkuperäinen tarkoitus oli, että Panu maalaisi meille taulun, mutta ihastuimme toiseen hänen teoksistaan, joten se sitten muutti jo Villa Roihuun.. :)

Tajunnan virta


Tämä teos puhuttelee, ja siinä on kauniit juuri meidän näköiset ja meille sopivat värit. Kehyksetkin ovat kauniit, mutta niitä vielä pähkäilen, että onko liikaa kullahtavaa väriä kun meikäläinen on mieltynyt enemmän siihen hopeiseen.... Ne voidaan kuulemma hyvin vaihtaa tai jättää jopa kokonaan pois... Mielenkiintoinen vaihtoehto sekin :)


Pitihän tuota kaunista taulua sovitella jo seinällekin :)


Talolla taas tapahtuu.
Pergon laminaatti on saapunut pelipaikalle, ja onpa se ehtinyt löytää tiensä jo yläkerran makuuhuoneisiinkin :)
Onneksi vaihdettiin se viime hetkellä vaaleampaan harmaaseen!!!

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥